Cенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію на підтримку України

Cенат Польщі одноголосно ухвалив резолюцію на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Верхня палата польського парламенту одноголосно ухвалила резолюцію на підтримку України напередодні річниці повномасштабного збройного вторгнення росії із закликом засудити російських злочинців у міжнародному суді.

Маршалок Сенату вручив текст резолюції, за який проголосували усі присутні в залі - 91 сенатор, послу України в Польщі Василю Зваричу, який подякував польським законодавцям та польському народові за підтримку України, передає кореспондент Укрінформу.

“Сенат Польщі неодноразово висловлював свою підтримку братньому українському народові. Також сьогодні, у річницю варварської агресії росії проти України, він високо цінує військову хоробрість, громадянську рішучість і сміливе лідерство воюючої України. Сенат рішуче засуджує російські воєнні дії в Україні та вчинені під час них воєнні злочини, які повинні бути засуджені Міжнародним кримінальним судом”, - йдеться в резолюції Сенату РП.

В ній висловлюється повага українській владі та українському народові за героїчність і дії, які гідні наслідування.

Читайте також: Стефанчук - про покарання росії: Будемо «бити» на кожному міжнародному майданчику

У резолюції польські сенатори зауважили, що Польща та поляки з перших годин російської агресії підтримали боротьбу українців проти знищення і відкрили свої домівки для мільйонів українців.

“Українці захищають не лише свою країну, а й Європу. Вони проливають кров за свою Батьківщину, за власні родини, а також за свої європейські та атлантичні прагнення, за свою і нашу свободу”, - підкреслюється в резолюції.

Після голосування сенаторів за резолюцію маршалок Сенату Томаш Гродзький вручив текст резолюції послу України в РП Василю Зваричу. Під час звернення до польських законодавців український дипломат від імені української влади та українського народу подякував їм за “величезний прояв солідарності з українським народом України, який бореться проти російського агресора”.

“Ви показуєте приклад, як не лише словом, а й чином реагувати в умовах, коли існує справжня загроза для існування не лише українського народу, України, а й усієї європейської цивілізації”, - підкреслив Зварич.

Читайте також: Сейм Польщі визнав росію державою-спонсором тероризму

Він наголосив, що Україна разом зі своїми союзниками захищає міжнародне право, українські військові захищають право на своє існування зі зброєю в руках, зокрема отриманої з Польщі. Зварич підкреслив, що Україна продовжуватиме це робити і “ніколи не втомиться боротися за нашу і вашу свободу”.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент США Джо Байден після Києва відвідав Варшаву. У Польщі він зустрівся з президентом РП Анджеєм Дудою, виголосив промову в центрі польської столиці, а також планує у середу зустрітися у польській столиці з лідерами “Бухарестської дев’ятки”.

Фото: senat.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-