Стефанчук - про покарання росії: Будемо «бити» на кожному міжнародному майданчику

Стефанчук - про покарання росії: Будемо «бити» на кожному міжнародному майданчику

Укрінформ
Україна працює над притягненням до відповідальності російських воєнних злочинців на різних міжнародних майданчиках.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів під час брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

“Ми будемо використовувати кожен майданчик для того, щоб довести всі етапи вчинення злочинів в Україні. Ми працюємо на рівні міжнародного права. Для нас дуже важливо йти крок за кроком: і спеціальний трибунал, і Міжнародний кримінальний суд, і рішення Генеральної асамблеї ООН. Ми будемо їх бити на кожному міжнародному майданчику. Ми хочемо досягти того, щоб вони були ізольовані в усьому світі. Я думаю, що нам це вдасться”, — сказав спікер українського парламенту.

Стефанчук поінформував, що у світовій спільноті триває дискусія щодо визнання російської федерації державою-терористом. Голова ВР підкреслив, що це обов’язковий пункт його спілкування з міжнародними колегами.

Читайте також: Костін обговорив з американськими сенаторами створення спецтрибуналу для рф

“Мій принцип такий — зараз не час шукати евфемізми, усе треба говорити чітко і правильно. Коли російська федерація є державою-терористом, треба говорити, що вона — держава-терорист. Коли росія веде війну, треба говорити, що це війна, а не конфлікт. Коли ми говоримо, що хочемо перемоги України, треба говорити: “Ми хочемо перемоги України”, а не “Треба, щоб росія не виграла”. Це все евфемізми, які дають можливість маніпулювати. Нам потрібно чітко і конкретно це зазначати”, — наголосив Стефанчук.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський створив робочу групу, яка займатиметься опрацюванням питання створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних в агресії проти України.

Створення трибуналу підтримали ПАРЄ, Європарламент, парламентські асамблеї НАТО й ОБСЄ.

Київ опрацьовує кілька варіантів створення спецтрибуналу. Один з них – на основі угоди між Україною та ООН, яка може ухвалити відповідну резолюцію.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-