Кулеба взяв участь у слуханнях парламенту Нідерландів про підтримку України

Кулеба взяв участь у слуханнях парламенту Нідерландів про підтримку України

Фото
Укрінформ
Глава МЗС Дмитро Кулеба подякував нідерландським парламентаріям за численні рішення на підтримку України протягом минулого року, зокрема за військову підтримку, та закликав пришвидшити постачання зброї і боєприпасів для потреб ЗСУ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на МЗС України.

“Сьогодні росіяни обстріляли транспортну зупинку та дитячий садок у Херсоні. Це не мало для них жодної військової мети. Єдина причина, чому росія щодня обстрілює Херсон — це акт помсти за спротив херсонців та деокупацію міста. Це терор проти мирних людей. Його можна зупинити лише силою, тому ми потребуємо подальшої підтримки Нідерландів”, - зазначив Кулеба.

Він наголосив на необхідності постачання Україні бойової авіації та якнайшвидшого початку навчання українських пілотів.

Він також закликав депутатів продовжити підтримку України на шляху до членства в ЄС.

“Я був тут і спілкувався з вами у травні минулого року, переконуючи у необхідності надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. Тоді у нас була непроста дискусія з цього приводу. Але вже у червні рішення було ухвалене. Тепер я так само переконаний, що переговори про членство почнуться раніше, ніж багато хто думає. Я закликаю вас зайняти лідерську позицію і вже сьогодні наближати цей день. Україна буде членом ЄС, це логіка історії, і нам варто разом працювати заради цієї мети”, — наголосив він.

Читайте також: Кулеба - про мирний план Китаю: Україна чекає на текст

Міністр також висловив вдячність прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте та своєму колезі Вопке Гукстрі за лідерство та ухвалення критично важливих рішень.

Дмитро Кулеба провів окрему зустріч з головами парламентських фракцій коаліції та опозиції.

На запрошення спікера парламенту Вери Бергкамп, Дмитро Кулеба взяв участь у відкритті пленарних дебатів щодо підтримки України за участі прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, міністра закордонних справ Вопке Гукстри, міністерки оборони Кайси Оллонгрен та міністерки міжнародної торгівлі та співпраці заради розвитку Ліс’є Схрейнемахер.

Також заплановані переговори Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстрою.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена однозначно прискорить надання Україні зброї - Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого у Брюсселі вперше в історії відбулася тристороння зустріч між генеральним секретарем НАТО, високим представником ЄС Жозепом Боррелем та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, які обговорили заходи із прискорення допомоги для України у боротьбі проти російського вторгнення.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-