Кулеба - про мирний план Китаю: Україна чекає на текст

Кулеба - про мирний план Китаю: Україна чекає на текст

Укрінформ
Головний дипломат КНР - глава канцелярії комісії ЦК КПК у закордонних справах Ван Ї - поділився з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою ключовими елементами мирного плану Китаю, але Київ чекає на текст.

Про це Кулеба заявив на пресконференції за підсумками першої тристоронньої зустрічі Україна-ЄС-НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Він поділився зі мною ключовими елементами китайського мирного плану. Ми дуже чекаємо на отримання тексту... Потрібно отримати текст, щоб заглибитися в усі деталі. Щойно ми отримаємо план, ми ретельно його вивчимо і підіб’ємо власні підсумки», - підкреслив Кулеба.

Глава МЗС зауважив, що для держави Формула миру Президента Володимира Зеленського залишається головним пріоритетом.

Читайте також: У НАТО стурбовані тим, що Китай може надати підтримку росії — Столтенберг

Кулеба також відзначив один ключовий елемент, який є спільним для України і Китаю, – принцип територіальної цілісності.

«Все, що Китай робив і буде робити в контексті російської агресії проти України – якщо ми відкладемо політичну риторику і подивимося на дії – має бути націлено на захист територіальної цілісності», - акцентував глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Дмитро Кулеба зустрівся з топдипломатом Китаю Ван Ї на полях Мюнхенської безпекової конференції.

Читайте також: Глава МЗС Китаю заявив, що війна в Україні «виходить з-під контролю»

Під час Мюнхенської конференції з безпеки Ван Ї заявив, що Китай підтримує територіальну цілісність України і виступає за мирні переговори для розв’язання “конфлікту” між Києвом і москвою. За його словами, з наближенням річниці війни Китай “оприлюднить документ з позицією щодо українського питання”.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-