Китай виступає за мирні переговори між Україною та росією — Ван Ї

Китай виступає за мирні переговори між Україною та росією — Ван Ї

Укрінформ
Китай підтримує територіальну цілісність України і виступає за мирні переговори для розв’язання “конфлікту” між Києвом і москвою.

Про це під час Мюнхенської конференції з безпеки заявив член держради КНР Ван Ї, передає кореспондент Укрінформу.

За словами одного з китайських лідерів, Пекін занепокоєний “тривалістю та масштабами кризи”, і хоча Китай безпосередньо не задіяний в конфлікт, він “не збирається cидіти, склавши руки”.

Ван Ї наголосив, що Пекін намагається діяти заради сприяння у проведенні мирних переговорів між сторонами “для досягнення миру”. Він нагадав, що президент КНР Сі Цзіньпін від другого дня війни закликав Україну і росію сісти за стіл переговорів і знайти політичне розв’язання конфлікту.

Китайський урядовець зауважив, що разом з європейськими партнерами треба подумати над тим, “які зусилля потрібно здійснити, щоб зупинити війну, і якими мають бути рамки для досягнення миру в Європі”.

Він зауважив, що з наближенням річниці війни Китай “оприлюднить документ з позицією щодо українського питання”.

Читайте також: Кулеба сподівається на відверту розмову з найвищим китайським дипломатом

“У викладеному документі ми повторимо пропозицію президента Сі Цзіньпіна, включаючи і те, що треба поважати територіальну цілісність і суверенітет, дотримуватися принципів Статуту ООН і підтримувати всі зусилля щодо мирного вирішення конфлікту”, - наголосив китайський діяч.

На його переконання, потрібно уникнути інцидентів, які могли б призвести до ядерної катастрофи, а також протидіяти можливому застосуванню хімічної і біологічної зброї.

“Ми повинні продовжувати зусилля щодо досягнення миру”, - резюмував Ван Ї.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стали головною темою конференції цього року.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-