Повторіть це у Дніпрі: у МЗС відповіли австрійському міністру, який закликав не «перегинати палицю» з рф

Повторіть це у Дніпрі: у МЗС відповіли австрійському міністру, який закликав не «перегинати палицю» з рф

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ після заклику очільника МЗС Австрії Александера Шалленберга «не перегнути палицю» в контексті реагування на агресію росії проти України запропонували йому відвідати Дніпро і повторити свої аргументи перед рідними загиблих від ракетного удару рф.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Ніколенко зазначив, що Україна цінує співробітництво з Австрією і вдячна за підтримку в ООН та ЄС.

«Для розвитку діалогу у зв’язку з цим очікуємо на візит австрійського міністра до України. Зокрема, запрошуємо главу австрійської дипломатії відвідати Дніпро. Там він матиме можливість повторити свої аргументи про почуття міри перед рідними сорока чотирьох людей, які загинули від ракетного удару росії по багатоповерхівці. Або тими, близьких яких досі не знайшли під завалами», - зазначив речник МЗС.

Читайте також: ДСНС: Шанси на те, що під завалами у Дніпрі є живі люди – мінімальні

Він акцентував, що заклики продовжувати діалог з росією, поважати її історію та культуру посилюють почуття безкарності кремля, сприймаються ним винятково як запрошення до продовження геноциду українців.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг заявив на конференції французького університету Sciences Po в Парижі в понеділок, що Заходу важливо дотримуватись почуття міри у відносинах із росією, оскільки вона залишиться частиною європейської історії та культури. За словами Шалленберга, Заходу не слід «перегинати палицю», запровадивши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-