ДСНС: Шанси на те, що під завалами у Дніпрі є живі люди – мінімальні

ДСНС: Шанси на те, що під завалами у Дніпрі є живі люди – мінімальні

Укрінформ
Шанси на те, що у Дніпрі на місці влучання ракети росії у житловий будинок досі залишаються живі люди, є мінімальними.

Про це у телемарафоні заявив речник ДСНС України Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз надія на те, що там є хтось живий, - є; ми завжди сподіваємося. Але шанси - мінімальні, будемо реалістами. І все ж таки ми далі працюємо, щоб знайти всіх», - уточнив Хорунжий.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Дніпру зросла до 44

Пресофіцер ДСНС зазначив, що у рятувальників є певні алгоритми щодо ліквідації подібних надзвичайних ситуацій – наслідків ракетних обстрілів, і співробітники рятувальної служби, відповідно, діють саме за ними.

«Працюємо, зокрема, і з комунальними службами. І дійсно там є і хвилини тиші, і завдяки ним люди були врятовані. Серед іншого, розбираємо конструктивні елементи, які нависають, щоб не було небезпеки як для людей, так і для особового складу», - поінформував він.

Відповідаючи на питання, що робити людям, якщо таке сталося, представник рятувальної служби заявив, що якщо є сигнал повітряної тривоги, то людям потрібно ховатися в укриття.

Читайте також: Обстріл Дніпра: постраждалі можуть отримати безкоштовно психологічну підтримку

«Друге – якщо людина все ж таки опинилася під завалом, то перше, що вона має зробити – голосно про себе повідомити, щоб рятувальники разом з комунальними службами і з усіма іншими необхідними службами – почули цю людину і визначили місце її перебування. Це основна порада – якщо не можете кричати, то потрібно постукати по чомусь», - сказав речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У ДСНС уточнили, що людина може вивільнитися, якщо є така можливість, але при цьому потрібно враховувати ситуацію, щоб не зачепити ті конструкції, на яких все тримається.

«Ті люди, які (перебувають на - ред.) балконах – то їм теж потрібно взяти якусь яскраву ганчірку і кричати про допомогу», - радить Хорунжий.

Читайте також: З-під завалів будинку у Дніпрі дістали тіло дитини - кількість жертв зросла до 41

Як повідомлялося, ракета рф влучила в будинок у Дніпрі 14 січня.

17 січня мер Дніпра Борис Філатов заявив, що у Дніпрі під завалами будинку, куди у суботу влучила російська ракета, знайшли ще тіла загиблих людей, і що загальна кількість жертв зросла до 44.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-