Стефанчук зустрівся з главою ОБСЄ: Розраховую на підтримку української формули миру

Стефанчук зустрівся з главою ОБСЄ: Розраховую на підтримку української формули миру

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний в тому, що завдання усіх демократичних сил - зробити так, аби війна росії проти України закінчилась поразкою рф.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці після зустрічі з Головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Буяром Османі.

«Сьогоднішнє завдання усіх демократичних сил зробити так, аби війна росії проти України закінчилась поразкою рф. Два дні тому Україна була свідком чергової ракетної атаки, що призвела до великої трагедії у Дніпрі. Тому перше і головне завдання, на якому наголосив, - зміцнення обороноздатності України. Україні потрібно більше зброї для подальшого успішного звільнення наших територій. Нам потрібні додаткові системи ППО для захисту мирного населення», - підкреслив керівник парламенту.

Він нагадав про санкційний тиск на росію. Нині не потрібні різні версії обмежень. Україна закликає до запровадження таких санкцій, які б позбавили країну-агресора коштів на війну, адже ресурси, які рф отримує від міжнародної торгівлі, вона пускає на вбивство та на несправедливу війну.

Читайте також: Кулеба: ОБСЄ планує продовжити мандат спецпредставника в Україні

«Зупинилися також на реалізації «формули миру» Президента України Володимира Зеленського. Розраховую на підтримку та адвокацію тих положень, які допоможуть повернути мир та убезпечити світ від війни», - додав Стефанчук.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Буяром Османі обговорив низку важливих питань, у тому числі й необхідність збільшити увагу до примусової депортації росією українців та утримання військовополонених.

З 1 січня Північна Македонія прийняла головування в ОБСЄ.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-