Потребуємо збільшення уваги до двох ключових проблем: Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ

Потребуємо збільшення уваги до двох ключових проблем: Зеленський зустрівся з головою ОБСЄ

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Буяром Османі обговорив низку важливих питань, у тому числі й необхідність збільшити увагу до примусової депортації росією українців та утримання військовополонених.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Потребуємо збільшення уваги ОБСЄ до двох ключових проблем: примусової депортації жінок і дітей на територію рф та умов утримання українських військовополонених. Це для нас дуже важливі речі», – сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він приділив особливу увагу важливості реалізації української формули миру й запросив македонське головування до участі в цьому процесі. «Ми хочемо, щоб було відновлено світовий порядок та повернуто стабільність у наш регіон. Розраховую на залученість ОБСЄ та Північної Македонії до імплементації формули миру», - сказав Зеленський.

Президент окремо подякував уряду й народу Північної Македонії за гуманітарну та оборонну підтримку нашої країни із самого початку повномасштабного російського вторгнення.

Він привітав Північну Македонію з початком головування в Організації з безпеки та співробітництва у Європі й відзначив важливість здійснення міністром у статусі чинного голови ОБСЄ свого першого закордонного візиту саме до України.

«Для нас це дуже важливо. Ми вдячні ОБСЄ за те, що послідовно підтримувала нашу державу, починаючи з часу тимчасової окупації деяких частин нашої території у 2014 році. Сьогодні підтримка місії Організації важлива як ніколи», – зазначив Зеленський.

Читайте також: Голова ОБСЄ закликав росію вивести війська з України

Зі свого боку чинний голова ОБСЄ наголосив на солідарності з Україною та її народом і зазначив, що питання безпеки нашої країни є пріоритетом його головування. Як міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі запевнив, що його держава підтримуватиме Україну до перемоги над агресором.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок прибув з візитом до України. Це – перший офіційний візит міністра Османі як чинного голови ОБСЄ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-