Голова ОБСЄ закликав росію вивести війська з України

Голова ОБСЄ закликав росію вивести війська з України

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі закликав росію припинити війну проти України та вивести війська з її території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Османі заявив у понеділок під час спільної з главою МЗС України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві.

"Я зараз тут як голова ОБСЄ і закликаю російську федерацію припинити цю війну, забрати свої сили та війська з України, а також проявити відданість цінностям та принципам ОБСЄ і повернутися до дипломатичного шляху", - сказав він.

Чинний голова ОБСЄ наголосив на цілковитому засудженні подальшої агресії рф проти України, включаючи нещодавній ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі. "Я хотів би наголосити, що ми цілковито засуджуємо подальшу російську агресію проти України. У Дніпрі ми побачили на вихідних навіжену атаку проти цивільних осіб. І цьому не може бути жодного виправдання. Це викликає великий смуток, і ми не можемо з цим миритися", - заявив Османі.

Він також зазначив, що "українці викликають неабияку мужність, і це викликає скрізь захоплення та повагу".

Читайте також: Кулеба: Єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися росії в її складі

Османі ще раз підтвердив, що Україна залишатиметься головним пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ: "Ми рішуче підтримуватимемо Україну і не зійдемо з цього шляху. Ми не приймемо те, що відбувається. Натомість застосовуватимемо весь інструментарій ОБСЄ, щоб відновити мир та повагу до наших засад та зобов’язань".

Він наголосив на необхідності досягнення стійкого миру з повагою до територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів. Османі також висловив сподівання, що російські війська залишають Україну в нинішньому році, і ОБСЄ зможе надати Україні всю можливу підтримку для відбудови.

Як повідомляв Укрінформ, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок прибув з візитом до України. Це – перший офіційний візит міністра Османі як чинного голови ОБСЄ.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-