Кулеба: Єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися росії в її складі

Кулеба: Єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися росії в її складі

Укрінформ
Українська сторона вважає, що єдиний шлях врятувати ОБСЄ від руйнівного впливу росії – це позбутися рф у складі організації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з діючим головою ОБСЄ міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зауважив, що росія вже давно, ще до 24 лютого, здійснила атаку на Гельсінський заключний акт, але після 24 лютого 2022 року вона щодня систематично руйнує кожну його літеру.

«Усе, що вона робить, спрямоване на підрив цього основоположного документа і на підрив ОБСЄ. Тому я повторив своєму колезі очікування України: ми вважаємо, що єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися росії в її складі. А поки ми прийдемо до цієї точки, потрібно робити все для того, щоб позбавляти росію можливості впливати на ті чи інші процеси та рішення, які ухвалюються всередині організації», - сказав Кулеба.

За його словами, якщо до повного виключення ОБСЄ ще треба пройти певний шлях, то мінімізація негативного впливу росії на функціонування ОБСЄ «вже відбувається».

Читайте також: Голова ОБСЄ відвідав Бородянку

Як повідомлялося, Україна 26 листопада 2022 року ініціювала комплексний процес, спрямований на позбавлення росії статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключенні її з ООН у цілому.

Діючий голова ОБСЄ міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі у понеділок прибув до України. Це його перший офіційний візит на посаді голови ОБСЄ.

Заплановано зустрічі Османі з українськими високопосадовцями, які будуть присвячені гуманітарним та безпековим викликам, з якими стикається країна внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-