Кулеба: ОБСЄ планує продовжити мандат спецпредставника в Україні

Кулеба: ОБСЄ планує продовжити мандат спецпредставника в Україні

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі має намір продовжити мандат призначеного за Польського головування спеціального представника - координатора проєктів в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з Османі пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії нагадав, що діяльність ОБСЄ на території України була припинена через позицію росії, яка не підтримала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

«Ми ніколи не мали нічого проти продовження мандата. За попереднього - Польського - головування разом з генеральним секретарем ОБСЄ ми знайшли розв’язок і призначили спеціального представника - координатора проєктів в Україні. Як я чув від пана Буяра (Османі – ред.) сьогодні він як чинний голова ОБСЄ має намір підтримати цю практику і продовжити мандат спеціального представника ОБСЄ в Україні», - сказав Кулеба.

Читайте також: ОБСЄ не має бути майданчиком для озвучування геноцидних намірів росії – постпред України

Як повідомлялося, 1 листопада 2022 року відбувся запуск нової Програми підтримки для України, яка фінансуватиметься державами-учасницями ОБСЄ. Команда Програми, яка виконує цю роботу і налічує близько 60 осіб, базується в Києві. Польське головування в ОБСЄ призначило посла Генріка Вілладсена спеціальним представником - координатором проєктів в Україні, щоб він сприяв діалогу з зацікавленими сторонами щодо планування та координації проєктів ОБСЄ.

Читайте також: Україна не виключає, що росія може влаштувати на сході провокації з авто ОБСЄ

Проєкти включають такі сфери, як подолання екологічної шкоди, завданої війною, протимінна діяльність, посилення спроможностей надавати соціальну та психологічну підтримку постраждалим від війни, підтримка свободи ЗМІ, протидія кіберзлочинності та боротьба з торгівлею людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-