Україна не виключає, що росія може влаштувати на сході провокації з авто ОБСЄ

Україна не виключає, що росія може влаштувати на сході провокації з авто ОБСЄ

Укрінформ
Українська сторона занепокоєна інформацією про перевезення автомобілів ОБСЄ з росії на тимчасово окуповані території, оскільки з російського боку можливі провокації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нас непокоїть – і я про це відверто сказав - інформація про перевезення автомобілів, які належали ОБСЄ, з росії на тимчасово окуповані території України. Знаю, що ОБСЄ проводить розслідування з цього питання. Ми обговорили з моїм колегою сьогодні, як запобігти провокаціям росії, які можуть підважити репутацію ОБСЄ в умовах збройного конфлікту», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Єдиний шлях врятувати ОБСЄ - це позбутися росії в її складі

Як повідомлялося, Організація з безпеки та співробітництва у Європі заявила, що її представників немає на Донбасі, а автомобілі з розпізнавальними знаками ОБСЄ зараз офіційно не використовуються там.

Чинний голова ОБСЄ Буяр Османі у понеділок прибув до України. Це його перший офіційний візит на посаді голови ОБСЄ.

Заплановані зустрічі Османі з українськими високопосадовцями, які будуть присвячені гуманітарним та безпековим викликам, з якими стикається країна внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-