Дуда обговорив з урядовцями й силовиками подальшу підтримку України

Дуда обговорив з урядовцями й силовиками подальшу підтримку України

Відео
Укрінформ
У Бюро національної безпеки Польщі (BBN) відбулася нарада за участю перших осіб держави, розглядалося питання подальшої підтримки України.

Про це повідомив після зустрічі голова BBN Яцек Сєвєра, передає Укрінформ з посиланням на допис у Твіттері канцелярії президента Польщі.

Як зазначив Сєвєра, зустріч стосувалася безпекової ситуації та політики Польщі у контексті війни на території України.

“Під час цієї зустрічі було обговорено усі заходи, які реалізуватимуться найближчим часом за планом у сфері союзницької політики, зокрема навчання, та очікувана позиція Польщі щодо найближчого саміту НАТО”,- зазначив голова BBN.

Він підкреслив, що розглядалося питання подальшої допомоги Україні. Водночас Сєвєра відмовився розкривати деталі зустрічі, зауваживши, що подальша інформація про допомогу надаватиметься у “межах союзницької політики”.

Читайте також: Дуда скликає у Бюро нацбезпеки членів уряду — говоритимуть про Україну

Як повідомлялося, голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Яцек Кумох заявив, що в рамках широкої міжнародної коаліції країна може передати Україні певну кількість танків Leopard. ЗС Польщі мають на озброєнні понад 240 таких бойових машин.

Польща придбала у США 366 танків Abrams, у тому числі 250 нових. Відповідно до контракту перші 28 нових танків уже надійшли до країни.

Читайте також: Польща очікує на створення широкої коаліції, щоб передати Україні танки Leopard - Моравецький

Крім того, торік Польща підписала з Південною Кореєю угоду про купівлю близько тисячі танків K2. І на початку грудня минулого року отримала перші 10 машин цього типу.

Після початку повномасштабної збройної агресії росії Польща передала Україні приблизно 300 танків Т-72 і PT-91.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-