Польща очікує на створення широкої коаліції, щоб передати Україні танки Leopard - Моравецький

Польща очікує на створення широкої коаліції, щоб передати Україні танки Leopard - Моравецький

Укрінформ
Польща очікує на створення широкої коаліції країн для передачі сучасного важкого озброєння Україні. Варшава не має наміру самостійно передавати чергові танки Києву.

Про це під час спільної пресконференції з міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком заявив в суботу у Варшаві глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив прем’єр-міністр Польщі, разом з президентом країни Анджеєм Дудою він залучений до переговорів щодо “створення широкої коаліції держав, які мали б передавати Україні важке сучасне озброєння”.

“На даний момент я можу сказати лише це. Президент також до цього залучений, переговори тривають. Я говорив про це з канцлером ФРН Шольцем кілька тижнів тому у Брюсселі. Думаю, що в найближчі декілька днів ми знатимемо трохи більше у цій справі”,- підкреслив голова Ради міністрів Польщі.

Читайте також: Президентка Європарламенту підтримує передання Україні танків Leopard

Він додав, що Польща самостійно не має наміру передавати свої чергові танки в Україну.

“Без ширшої коаліції ми не маємо намірів передавати цих танків”,- наголосив Моравецький.

Як повідомляв Укрінформ, видання The Wall Street Journal із посиланням на представників польської влади повідомило, що Польща розглядає можливість поставити в Україну власні танки Leopard німецького виробництва – після того, як отримає заміну їм із Південної Кореї та США.

ЗС Польщі мають на озброєнні понад 240 танків Leopard 2.

Як інформувалося, Польща придбала у США 366 танків Abrams: 250 нових, та 116 танків, що вже були в експлуатації. Відповідно до контракту, Варшава вже отримала перші 28 танків нових танків Abrams.

Читайте також: Посол у Німеччині заявив, що оптимістично налаштований щодо поставок танків Leopard

Крім того, торік Польща також підписала з Південною Кореєю угоду на купівлю близько тисячі танків K2. На початку грудня минулого року Польща отримала перші 10 танків цього типу.

Після початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Варшава передала Києву приблизно 300 танків Т-72, PT-91.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-