Президентка Європарламенту підтримує передання Україні танків Leopard

Президентка Європарламенту підтримує передання Україні танків Leopard

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступає за поставку Україні німецьких танків Leopard.

Про це повідомляє Перший канал телебачення і радіомовлення Німеччини Tagesschau, передає Укрінформ.

Під час зустрічі з групою депутатів Бундестагу від ХСС Мецола наголосила, що «важливо продовжувати військову підтримку України», тому вона також виступає за поставку танків Leopard в Україну, як того вимагають у ХСС та політики з інших німецьких партій.

Президент ЄП також привітала заяву уряду Німеччини про поставку Україні БМП Marder і зауважила, що росія хоче, аби Європа дивилася в інший бік, коли йдеться про Україну, проте цього не можна допускати.

«Важливо, щоб Європа продовжувала надавати українцям політичну, гуманітарну, а також військову підтримку», - наголосила Мецола.

Читайте також: Берлін має проявити ініціативу й надати Україні танки Leopard 2 - депутат Бундестагу

Як повідомлялося, глава оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала уряд переглянути позицію щодо постачання Україні танків.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов висловив думку, що надання Німеччиною танків для України є питанням часу.

5 січня канцлер ФРН Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, після чого обидва лідери оголосили про нову військову допомогу Україні. Зокрема, ФРН передасть Україні 40 БМП Marder і одну систему Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-