Україна порушить питання про перебування росії у Радбезі ООН

Україна порушить питання про перебування росії у Радбезі ООН

Укрінформ
Україна у понеділок, 26 грудня, порушить питання про подальше перебування російської федерації у Раді Безпеки ООН.

Про це заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Укрінформ.

"Завтра ми офіційно виступимо з такою позицією... У нас питання дуже просте: а чи має право росія залишатися постійним членом Ради Безпеки ООН і бути в Організації Об'єднаних Націй увзагалі? У нас є переконлива та аргументована відповідь: ні, не має", - підкреслив Кулеба.

Він також додав, що західні партнери вже починають задаватися питанням стосовно того, що буде з росією після її поразки у війні з Україною, зокрема щодо її денуклеарізації, і ця тема більше не є табу для західної дипломатії.

Читайте також: росія марнує час Радбезу ООН і поширює нові вигадки про Україну - представник США

"Люди вже ставлять питання - якою має стати росія, аби вона не становила загрози миру і безпеці. Якою буде росія з точки зору географії, з точки зору армії, з точки зору володіння ядерною зброєю", - зазначив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської Ради Шарль Мішель виступає за розроблення механізму, який призведе до призупинення членства росії у Раді Безпеки ООН через її агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-