Шарль Мішель підтримує призупинення членства росії в Радбезі ООН

Шарль Мішель підтримує призупинення членства росії в Радбезі ООН

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель виступає за розроблення механізму, який призведе до призупинення членства росії у Раді Безпеки ООН через її агресію проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це він повідомив в інтерв'ю RTVI.

“Думаю, що в міжнародному праві є прогалина, якщо постійний член Радбезу ООН, у цьому випадку росія, зухвало порушує міжнародне право. На мій погляд, слід було б встановити механізм призупинення членства: я не кажу про повне виключення росії, але як мінімум про призупинення членства росії в Раді Безпеки”, - сказав Мішель.

Він також додав, що у майбутньому реформа системи ООН буде обов'язковою.

“Тож, я серед тих, хто вважає, що рано чи пізно реформа функціонування ООН буде обов'язковою, наприклад, щоб краще враховувати баланс сучасного світопорядку. Ми бачимо, що африканський континент дуже мало або дуже погано представлений у структурах ООН, те саме можна сказати і про Латинську Америку. І гадаю, що в якусь мить настане обговорення глибокої реформи системи ООН”, - зазначив Мішель.

Читайте також: Кислиця в ООН: Терористи за столом у Раді Безпеки – насмішка над її мирними зусиллями

Як повідомляв Укрінформ, американські конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли до Конгресу резолюцію із закликом до адміністрації Джо Байдена ініціювати процес виключення росії з Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-