Кислиця в ООН: Терористи за столом у Раді Безпеки – насмішка над її мирними зусиллями

Кислиця в ООН: Терористи за столом у Раді Безпеки – насмішка над її мирними зусиллями

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вважає насмішкою над мирними зусиллями Ради Безпеки присутність за одним столом із 14 членами РБ представників терористичного російського режиму.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він сказав у середу на засіданні Ради Безпеки ООН, на якому обговорювався масований ракетний обстріл росією цивільних об’єктів інфраструктури в Україні.

«Яка насмішка над мирними зусиллями, що терористи все ще сидять за столом нарівні з 14 членами Ради Безпеки. Через день після найсерйознішої атаки на критично важливу інфраструктуру України. У той час як температура в Україні починає опускатися нижче нуля, ці терористи мають на меті позбавити українців електроенергії, води та опалення», - сказав він.

Читайте також: Штати закликали Радбез ООН підтримати продовження зернової ініціативи

Він нагадав, що минулого тижня Україна відновила суверенітет над 4,5 тис. квадратних кілометрів у Херсонській та Миколаївській областях. Слідчі вже задокументували понад 400 воєнних злочинів на звільнених територіях, знайдено тіла як цивільних, так і військовослужбовців.

«Останнім часом ми почули низку заяв російської сторони щодо переговорів та діалогу. На тлі дев'яти десятків ракет, випущених по об'єктах цивільної інфраструктури, важко говорити про щирість цих заяв», - сказав Кислиця.

Читайте також: Австрія назвала воєнним злочином російські удари по цивільній інфраструктурі

За його словами, росія «просто хоче знову всіх нас обдурити», виграти час, наростити свої сили, а «потім запустити чергову хвилю агресії, терору та глобальної дестабілізації».

Постпред розповів членам Радбезу про озвучені Президентом Володимиром Зеленським на саміті G20 («точніше G19») десять кроків щодо закінчення війни.

Читайте також: У середу Радбез ООН обговорить ракетний обстріл України росією

Це радіаційна та ядерна безпека; продовольча безпека; енергетична безпека; звільнення всіх полонених і депортованих; дотримання Статуту ООН; виведення російських військ з території України та відновлення її контролю над усіма ділянками державного кордону з росією; правосуддя та відновлення справедливості; захист навколишнього середовища; запобігання ескалації та гарантії безпеки; підписання документа, який підтверджує закінчення війни.

Кислиця зазначив, що на попередніх засіданнях РБ росія розповідала про вирощування в Україні «бойових комарів та птахів». Зараз дійшло до того, що заступник путіна в раді безпеки російської федерації дмитро медведєв заявляє про намагання росії «зупинити верховного правителя пекла, яке б ім'я він не використовував - Сатана, Люцифер чи Ібліс».

Читайте також: Репарації Україні за агресію рф: Кислиця представив на Генасамблеї ООН проєкт резолюції

Якби росія винесла питання, як виганяти демонів, на засідання РБ ООН, «це було б логічним продовженням як російських спроб дискредитації Ради Безпеки, так і процесу внутрішньої моральної деградації кремля», зазначив Кислиця.

За його словами, росія буде зупинена завдяки мужності української армії, відданості українського народу та міжнародній солідарності з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада Безпеки ООН обговорює вівторковий ракетний обстріл об’єктів інфраструктури та житлових будинків в Україні російською федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-