Захід перестав боятися росію завдяки Україні - ексзаступник міністра оборони Польщі

Захід перестав боятися росію завдяки Україні - ексзаступник міністра оборони Польщі

Укрінформ
Україна розвіяла міф про нібито «велику росію», і завдяки цьому Захід перестав боятися москву.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу сказав колишній заступник міністра національної оборони Польщі Вальдемар Скшипчак.

«Завдяки Україні, яка розвіяла міф про «велику росію», «велику російську імперію», Захід перестав її боятися, як це було донедавна», - переконаний Скшипчак.

Він зазначив, що москва весь час лякала світ ядерною зброєю та можливим нападом на Литву, Польщу чи інші країни. Проте зараз навіть Західна Європа перестала боятися рф.

«Це дуже важливо, і cаме українці зробили так, що світ перестав боятися росію. Це велика справа, і до цього привела позиція Володимира Зеленського, який показав, що є справжнім лідером української нації», - підкреслив експерт.

Читайте також: Вальдемар Скшипчак, польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Польщі

У цьому контексті Скшипчак назвав візит Зеленського до Вашингтона надзвичайно важливим, оскільки він переламав певні сумніви у Конгресі США та серед американців щодо подальшої підтримки України.

Скшипчак також відзначив як дуже позитивне рішення США передати Україні ЗРК Patriot. За його словами, ця система ППО посилить оборону України.

Читайте також: рф отримає адекватну відповідь у разі застосування ядерної зброї – польський генерал

«Ці ракети дадуть українські протиповітряній обороні можливість збивати російські балістичні ракети ще над територією росії. Це важливо, щоб російський брухт падав на їхній території, а не в Україні», - резюмував експерт.

Як повідомлялося, 21 грудня Зеленський здійснив одноденний візит до США, до провів переговори з Байденом та виступив у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-