рф отримає адекватну відповідь у разі застосування ядерної зброї – польський генерал

рф отримає адекватну відповідь у разі застосування ядерної зброї – польський генерал

Укрінформ
У випадку застосування ядерної зброї росія має усвідомлювати, що може отримати адекватну відповідь.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра оборони країни Вальдемар Скшипчак.

Як зазначив експерт, росіяни постійно використовують аргумент ядерного шантажу, в їхній риториці він був присутній завжди.

“росіяни повинні усвідомлювати дві речі. По-перше: не лише вони мають ядерну зброю, інші країни можуть відповісти, якщо росія її застосує. По-друге: на це немає згоди не лише з боку США, але і Китаю”,- підкреслив Скшипчак.

На його думку, в росії розуміють, що у випадку застосування ядерної зброї вони нестимуть за це “величезне покарання”.

“Очевидно, що буде адекватна відповідь і повна ізоляція. росія зникне з мапи світу, оскільки її повністю ізолюють”, - заявив генерал.

Водночас, Скшипчак зауважив, що маючи науковців, базу, ноу-хау Україна в змозі зробити свою ядерну зброю.

“Зараз триває війна, і Україна має право на все, навіть на володіння ядерною зброєю. Хто відмовить Україні у володінні ядерною зброєю в нинішній ситуації? Україна захищає свій суверенітет і незалежність, і ніхто не може заборонити Україні в таких умовах мати ядерну зброю”,- сказав польський експерт.

Читайте також: росія не зможе мобілізувати 300 тисяч осіб – польський генерал

Як повідомляло агентство, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький попередив, що можливе застосування росією тактичної ядерної зброї у війні проти України може становити загрозу для усіх країн Чорноморського регіону.

У своєму виступі 21 вересня президент рф володимир путін вдався до погроз застосування ядерної зброї. У відповідь на це президент США Джо Байден заявив, що США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі, а Високий представник ЄС Жозеп Боррель зазначив, що погрози путіна ядерною зброєю не похитнуть підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-