росія не зможе мобілізувати 300 тисяч осіб – польський генерал

росія не зможе мобілізувати 300 тисяч осіб – польський генерал

Укрінформ
росія не зможе мобілізувати 300 тис. осіб і вирішуватиме це питання завдяки новобранцям. Мобілізовані до війни в Україні росіяни будуть готовими до бойових дій не раніше весни.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив польський генерал, екскомандувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак.

Як зауважив експерт, путін вже на початку серпня розпорядився провести приховану мобілізацію, коли українська армія почала контратакувати на херсонському напрямку. За його словами, вже тоді в росії планували додатково залучити до бойових дій в Україні 100-150 тисяч осіб.

“Але, як виявилося, в росії з цим проблеми: люди не хочуть служити, вони уникають отримання повісток до військкоматів, щось комбінують, аби лише не потрапити на фронт”, - підкреслив експерт.

За його словами, саме тому путін за кілька днів до оголошення часткової мобілізації провів через російський парламент нові юридичні обмеження, які зобов’язують мобілізованих з’явитися до військкоматів під тиском кримінальної відповідальності за ухилення від служби. Це зроблено для того, щоб можна було набрати цих 150 тисяч військових, адже самостійно зголосилися лише десь 30 тисяч непідготовлених резервістів. Тому в росії спочатку запроваджено кримінальну відповідальність за ухилення від служби, а зараз ці 150 тисяч намагатимуться силою змусити до мобілізації.

Читайте також: Засекречений пункт указу путіна дозволяє призвати мільйон осіб – ЗМІ

“Отже, вибір зараз такий: армія і фронт або ув’язнення. Але ті, хто хочуть жити, підуть до в’язниці, а не до армії, патріотів буде небагато”, - підкреслив польський генерал.

На його думку, в росії не зможуть мобілізувати 300 тисяч осіб, а вирішуватимуть це питання завдяки новобранцям. Він зазначив, що приблизно з 1 жовтня в росії вестиметься призовна кампанія, і таким чином намагатимуться призвати до 130 тисяч осіб.

“Якщо вони мобілізують ще 150 тисяч, то разом матимуть близько 300 тисяч”, - зауважив польський генерал.

Утім, новобранці, як зауважив експерт, будуть готовими брати участь у бойових діях в Україні не раніше ніж від весни наступного року. Тим часом, резервісти, яких мобілізують, також будуть готовими до бойових дій не раніше ніж за шість місяців. Крім того, потрібно сформувати роти, батальйони, провести бойове злагодження підрозділів, що вимагає часу.

“путін іде на війну, але він матиме ці війська не раніше весни. Зараз він затикатиме дірки підрозділами, які стягує з Сирії, Кавказу, звідусіль, де тільки може, адже у нього фронт сиплеться”, - наголосив екскомандувач Сухопутних військ Польщі.

Читайте також: Мобілізація у рф поповнить її армію «гарматним м’ясом» – генерал Забродський

Він зауважив, що таким чином путін хотітиме витримати осінь і зиму – до весни, коли будуть нові підготовлені підрозділи, щоб їх можна було направити на фронт.

“путін за будь-яку ціну хоче утримати те, що вже здобув, але українці не дають йому це зробити, відвойовуючи території, які раніше захопила російська армія”, - резюмував Скшипчак.

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів. шойгу зазначив, що часткова мобілізація передбачає призов лише тих, хто відслужив та має військово-облікову спеціальність. Часткова мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України. На початку вересня українська армія контратакувала у Харківській області, практично повністю звільняючи регіон від російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-