Мобілізація у рф поповнить її армію «гарматним м’ясом» –  генерал Забродський

Мобілізація у рф поповнить її армію «гарматним м’ясом» – генерал Забродський

Укрінформ
Оголошена в росії мобілізація не призведе до поповнення армії рф висококваліфікованими військовими, а дозволить лише забезпечити армію «гарматним м’ясом».

Про це в статті для Укрінформу «Часткова мобілізація в російській федерації: все не так просто» написав перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Навряд чи можна розраховувати на стрімке поповнення зс рф саме висококваліфікованими з військової точки зору людськими ресурсами. Малоймовірно, що втрати, які понесли окупаційні війська, в основному відносяться до особового складу тилових і технічних або “високотехнологічних” підрозділів. Це може означати лише одне. путінській армії із запасу потрібні не оператори БпЛА, не ІТ-фахівці і не номери бойових обслуг ОТРК “Іскандер”. Головну потребу складають поширені, не занадто складні для опанування, загальновійськові спеціальності типу “стрілець” або “кулеметник”. Говорячи простою мовою, в зс рф потреба існує, скоріш за все, в гарматному м’ясі. Це відносно дешево, не дуже проблемно і порівняно швидко», - зазначив Забродський.

Він зауважив, що оголошена часткова мобілізація є першою у новітній історії росії, і перспектива загинути за межами своєї країни за примарні ідеали стала бентежити уяву вже зовсім іншого російського покоління.

Читайте також: Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

«Його сприймання війни з Україною у кращому випадку складається із пропагандистських роликів і переможних реляцій в російських ЗМІ, кінематографічні лубочні картинки про Другу світову або війну в Афганістані можна навіть не брати в розрахунок. Подібно до того, як для професійних військових є чітка різниця між поняттями “служити” і “воювати”, так і для абсолютної більшості поки що цивільних громадян рф є суттєва відмінність між “підтримувати” і “брати участь”», - підкреслив Забродський.

Разом з тим Забродський вважає, що необачно виключати із розрахунку поширену категорію невиправних російських “військових романтиків”, яким байдуже з ким воювати, де і за що. Не можна забувати й про типових військових заробітчан, додав він. «Однак є підстави вважати, що більшість з них вже відправилась з України в зворотному напрямку в поліетиленовій упаковці. Сам факт прийняття російським керівництвом непопулярного рішення про мобілізацію є найкращим тому підтвердженням. Адже єдине, що могло спонукати до такого рішення, – саме нестача хай там як мотивованого особового складу», - зазначив український генерал.

Читайте також: Залужний про мобілізацію в рф: Знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. За словами очільника кремля, призову на військову службу начебто підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі, насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-