Засекречений пункт указу путіна дозволяє призвати мільйон осіб – ЗМІ

Засекречений пункт указу путіна дозволяє призвати мільйон осіб – ЗМІ

Укрінформ
Засекречений сьомий пункт указу володимира путіна про запровадження в росії "часткової мобілізації» дозволяє міноборони рф призвати один мільйон людей.

Як передає Укрінформ, про це «Новой газете. Европа» повідомило джерело в адміністрації президента.

Напередодні на сайті порталу правової інформації опублікували скан указу володимира путіна про запровадження в росії «часткової мобілізації». Сьомий пункт указу позначений «для службового користування». Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, речник президента дмитро пєсков заявив, що в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

Читайте також: російське командування планує продовжувати війну числом, а не вмінням - Забродський

Співрозмовник наголошує, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу повністю - за це виступали представники міноборони рф. Пізніше було прийнято рішення приховати під грифом лише сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

«Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні», - уточнив співрозмовник.

Читайте також: Кримчани почали отримувати повістки до армії рф через сайт держпослуг

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. За словами глави кремля, призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі, насамперед ті, хто проходив службу у лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-