ЄС навесні надасть попередню оцінку прогресу України у впровадженні семи реформ

ЄС навесні надасть попередню оцінку прогресу України у впровадженні семи реформ

Укрінформ
ЄС підтвердив прогрес України у виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та готовність надати попередню оцінку навесні.

Про це йдеться у висновках щодо процесу розширення Ради ЄС із загальних питань, ухвалених 13 грудня 2022 року на засіданні міністрів країн-членів ЄС, передає Укрінформ із посиланням Урядовий портал.

"Це є важливим рішенням для забезпечення високої динаміки процесу європейської інтеграції України, а також підготовки до початку переговорів про членство", – прокоментувала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Також зазначається, що Рада ЄС відзначила зусилля, які Україна продемонструвала для досягнення цілей, визначених у рекомендаціях Єврокомісії щодо статусу кандидата, а також суттєвий прогрес загалом в процесі реформ. Водночас Рада ЄС заохочує Україну продовжувати реформаторский шлях, ідеться у висновку.

Водночас Рада ЄС візьме до уваги наміри Єврокомісії надати оновлену інформацію щодо прогресу України у виконанні рекомендацій Єврокомісії навесні 2023 року в доповнення до комплексного регулярного звітування про розширення ЄС.

Читайте також: Виконання Україною семи рекомендацій не означає початку перемовин про вступ до ЄС — дипломат

Загалом Висновки ЄС передбачають рекомендації Єврокомісії для полегшення доступу України до Внутрішнього ринку ЄС, використовуючи весь потенціал Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюз.

Як повідомлялося, у відповідь на заявку України щодо членства в ЄС, 17 червня 2022 року Єврокомісія оприлюднила рекомендацію надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Водночас для України прописали сім вимог, які вона має виконати на цьому шляху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-