Виконання Україною семи рекомендацій не означає початку перемовин про вступ до ЄС — дипломат

Виконання Україною семи рекомендацій не означає початку перемовин про вступ до ЄС — дипломат

Укрінформ
Виконання Україною семи рекомендацій Єврокомісії дуже важливе, однак для початку перемовин при приєднання до ЄС необхідне одностайне рішення усіх країн-членів євроспільноти.

Про це голова політичного відділу Представництва ЄС в Україні Артур Гебал сказав у виступі на круглому столі в Укрінформі на тему: «Вступний іспит для України: що маємо зробити для виконання рекомендацій ЄС».

Дипломат зазначив, що Представництво ЄС в Україні тісно і якісно співпрацює з українськими посадовцями щодо виконання семи рекомендацій Єврокомісії і вірить в їх реалізацію.

«Є різні зауваження, це нормальний робочий процес, але загалом виконання просувається… Звичайно, виконання семи рекомендацій дуже важливе насамперед для модернізації самої України і подальшого процесу європейської інтеграції. Але водночас це не означає автоматичного початку переговорів з ЄС - як ви добре знаєте, для цього потрібне одностайне рішення Ради Європейського Союзу, яке стане першим кроком для початку обговорення всіма країнами-членами», - сказав Гебал.

Він також спрогнозував, що Єврокомісія дивитиметься на відданість України реалізації цих рекомендацій.

За його словами, Єврокомісія розглядає виконання наданих нею рекомендацій як докладання зусиль щодо реформування України і сподівається, що їх реалізація дійсно зможе наблизити Україну до ЄС.

«Ми цінуємо ту швидкість, з якою Україна проводить реформи, але також важливо, щоб це були якісні рішення і належні закони, аби потім не довелось їх змінювати», - застеріг голова політичного відділу Представництва ЄС в Україні.

Читайте також: Корнієнко розповів, як Рада працює над євроінтеграційними законами

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина закликала лідерів Європейського Союзу на засіданні Європейської Ради 15 грудня дати імпульс щодо оцінки виконання семи рекомендацій Єврокомісії для старту перемовин про вступ до ЄС уже на початку року.

11 листопада вона заявила, що українська влада вже з січня почне формувати переговорні позиції по кожному з пунктів угоди про приєднання до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-