Корнієнко розповів, як Рада працює над євроінтеграційними законами

Корнієнко розповів, як Рада працює над євроінтеграційними законами

Укрінформ
Україна вже виконала частину завдань у рамках проходження євроінтеграційної процедури, і наразі щодо цього тривають 3 треки у парламенті – це те, що стосується законів про конкурс у Конституційний суд України, про нацменшини і про імплементацію директив у сфері медіа та реклами.

Про це у телемарафоні заявив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, відповідаючи на питання, чи виконала Україна вже всі умови Єврокомісії для продовження євроінтеграційної процедури, чи ще є закони, які нам необхідно ухвалити, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у цьому питанні ми наразі знаходимося посередині процесу.

«У нас (на євроінтеграційному треку – ред.) було сім завдань — частину з них ми уже виконали, таких, як призначення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури або обрання частини членів Вищої ради правосуддя. Це те, що залежить від парламенту. Є те, що стосується законів, і дійсно, у нас тут наразі тривають три треки», - сказав він.

Перший віцеспікер поінформував, що це стосується, зокрема, закону щодо чесного прозорого конкурсу до Конституційного суду. Чиновник зазначив, що найближчим часом у парламенті буде друге читання цього Закону.

«Це стосується і законопроєкту про імплементацію директив у сфері медіа та реклами, - теж буде друге читання цього Закону. І власне, імплементація законодавства про нацменшини або спільноти – теж буде друге читання цього закону. Тобто, відповідно, ми вже на етапі другого читання, на виході, так би мовити», - заявив Корнієнко.

Перший заступник голови ВР уточнив, що різні закони по-різному сприймаються його колегами з опозиції: десь вноситься більше правок, десь — менше.

«Але працюємо, шукаємо компроміси і рішення у повному контакті та взаємодії з Єврокомісією, Радою Європи і іншими профільними інституціями, щоб Україна дійсно максимально оперативно, до Нового року, виконала своє домашнє завдання, так як ми це і обіцяли на всіх рівнях», - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи можна вже сказати, що спецтрибунал для засудження воєнних злочинів рф обов’язково буде створено, Корнієнко висловив думку, що рано чи пізно ми досягнемо і тут результату.

«Ми бачимо по деяких процесах, що не все відразу – не відразу нам певна допомога надавалася, зокрема, військова. І не відразу колеги взагалі були готові говорити, що Україна буде довго триматися. Але це факт, - тримаємося, перемагаємо, йдемо вперед. Так само буде і з трибуналом», - заявив чиновник.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем'єром Бельгії євроінтеграцію та ініціативу «Зерно з України»

Як повідомлялося, 24 липня Голова ВР Руслан Стефанчук заявив, що серед тих євроінтеграційних законопроєктів, які планує прийняти український парламент, найбільші дискусії будуть стосуватися законів про медіа і про національні меншини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-