Україна не має сумнівів, що спецтрибунал для росії буде створений - Кориневич

Україна не має сумнівів, що спецтрибунал для росії буде створений - Кориневич

Ексклюзив
Укрінформ
Україна й далі докладає активних зусиль у взаємодії з міжнародними партнерами для створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ та не має сумнівів, що ці зусилля матимуть успіх.

На цьому наголосив в ексклюзивному коментарі Укрінформу посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич, який зараз перебуває з візитом у США.

«Ми віримо, що ми цей трибунал обов’язково створимо. Скільки це може зайняти часу, безумовно зараз важко сказати. Але те, що ми можемо мати успіх у цьому, сумнівів немає»- зауважив представник України після виступу в Інституті миру Сполучених Штатів у Вашингтоні.

Він підкреслив, що це питання зараз є пріоритетом як для органів державної влади України, так для громадянського суспільства й загалом для громадян.

Читайте також: Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

«Тому ми однозначно будемо просуватися вперед і намагатимемося робити все настільки швидко, наскільки зможемо»,- зазначив Кориневич.

За його словами, часові рамки для реалізації цієї ідеї не можуть залежати виключно від України. Важливою є також підтримка й активне залучення міжнародного співтовариства, «бо такі механізми створюються у партнерстві».

Кориневич, який разом з іншими представниками України провів кілька днів зустрічей у Вашингтоні, підкреслив, що підтримка Сполучених Штатів в цьому питанні є ключовою.

«Це важливо і для просування ініціатив як Генеральної Асамблеї ООН, зокрема резолюцій з цього питання, так і взагалі для створення цього механізму»,- пояснив він.

Читайте також: Комітет Сенату США схвалив резолюцію про визнання геноцидом дій рф проти України

Водночас, за його словами, важливою також є підтримка американського суспільства, в тому числі обраних представників у Конгресі США. У цьому контексті він згадав про проєкт резолюції, зареєстрований в Палаті представників, який «може стати дуже гарним елементом для того, щоби показати політичну підтримку цієї ідеї з боку Конгресу».

Як повідомляв Укрінформ, США продовжують брати участь у міжнародних дискусіях та розглядати можливість реалізації української ініціативи щодо заснування Спеціального міжнародного трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-