Комітет Сенату США схвалив резолюцію про визнання геноцидом дій рф проти України

Комітет Сенату США схвалив резолюцію про визнання геноцидом дій рф проти України

Укрінформ
Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США підтримав законодавчу ініціативу, яка визнає дії російської федерації проти українського народу геноцидом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Комітету в середу, передає Укрінформ.

«Ця резолюція засуджує активний геноцид проти українського народу, закликає уряд США співпрацювати з нашими союзниками, щоби запобігти майбутнім актам геноциду, а також підтримує розслідування, щоби притягнути за ці жахливі злочини до відповідальності. Ми повинні й надалі робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання», - заявив у цьому зв’язку автор резолюції сенатор Джим Ріш.

Сенатор Бен Кардін, який виступив співавтором документа, зі свого боку, наголосив: «Злочини, скоєні проти українського народу під час незаконної та неспровокованої війни путіна, суперечать численним міжнародним конвенціям і можуть бути визначені лише як геноцид».

Читайте також: Обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт про $12 мільярдів для України

Проєкт резолюції, підтриманий комітетом Сенату, засуджує рф за вчинення актів геноциду проти народу України; закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоби запобігти подальшим актам російського геноциду проти українського народу. Крім того, в документі висловлюється підтримка щодо створення трибуналу та проведення міжнародного кримінального розслідування проти росії, а також міститься заклик до президента США застосувати санкції Глобального Акту Магнітського проти відповідальних за геноцид російських керівників.

Нагадаємо: після ухвалення проєкту резолюції в профільному комітеті документ виноситься на загальне голосування до Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-