росія не уникне покарання за воєнні злочини в Україні – глава МЗС Нідерландів

росія не уникне покарання за воєнні злочини в Україні – глава МЗС Нідерландів

Укрінформ
Відповідальність росії за скоєння воєнних злочинів на території України невідворотна.

Про це сказав міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

“Неспровокована, невиправдана і незаконна війна, яку веде росія, впливає на всіх нас. Звичайно, це впливає на нашу безпеку, але також і на нашу економіку і на інші сфери. Незважаючи ні на що, ОБСЄ має служити важливою платформою для спільної обізнаності та взаємного обміну думками”, - зазначив він.

Міністр вкотре запевнив, що Нідерланди засуджують агресію росії проти України і продовжать підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

“Особи, винні у воєнних злочинах та злочинах проти людяності, будуть притягнуті до відповідальності за свої дії. Відповідальність має першорядне значення як у цій справі, так і в інших, і тому нещодавнє засудження трьох осіб у справі про катастрофу рейсу MH17, внаслідок якої 8 років тому загинуло 298 осіб, є важливим етапом на шляху до досягнення справедливості”, - наголосив Гукстра.

Він також підкреслив, що повага до прав людини, свободи, загальнолюдської рівності та верховенства права у світі є необхідними передумовами для активного та безпечного суспільства для всіх.

“Сьогодні, як зазначали багато учасників, ОБСЄ опинилася у скрутному становищі. І очевидно, чия це провина. рф не лише розтоптала принципи Гельсінської угоди та Паризької декларації, але й блокуючи рішення, в тому числі щодо бюджетів, перешкоджає роботі цієї організації. Попри нинішні виклики, ми не повинні забувати досягнення ОБСЄ принаймні з огляду на майбутнє”, - сказав Гукстра.

Читайте також: Казахстан в ОБСЄ закликав до завершення військового конфлікту між росією та Україною

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання загарбницької війни рф проти України буде в центрі уваги зустрічі міністрів закордонних справ. Україну представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника представлена і білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-