Казахстан в ОБСЄ закликав до завершення військового конфлікту між росією та Україною

Казахстан в ОБСЄ закликав до завершення військового конфлікту між росією та Україною

Укрінформ
Міністр закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді закликав до припинення військового конфлікту між росією та Україною.

Про це він заявив на 29-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ у польській Лодзі, передає кореспондент Укрінформу.

"Нам дуже потрібна політична воля просто зараз, передусім для того, щоб завершити руйнівний військовий конфлікт між росією та Україною", - заявив казахстанський міністр.

За його словами, для врегулювання потрібні скоординовані зусилля, й "усі країни-учасниці мають стати разом і продемонструвати відданість цінностям ОБСЄ".

Своєю чергою заступник прем’єр-міністра Мальти Кріс Фйорн також висловився за припинення війни.

"Ця позбавлена жодного сенсу війна має бути зупинена. росія має повністю залишити українську територію. Саме так можна зупинити вогонь", - заявив він.

Фйорн наголосив, що своєю невиправданою, неспровокованою та незаконною агресивною війною проти України, здійснюваною за підтримки білорусі, росія "порушила всі фундаментальні основи ОБСЄ". "Ця війна поставила під загрозу нашу спільну європейську безпекову архітектуру", - сказав він.

Мальтійський урядовець наголосив, що найбільше страждає українське населення, та водночас "уперше за останні десятиліття люди в нашому регіоні стикнулися з продовольчою та енергетичною кризами". Крім того, загроза застосування ядерної зброї в Європі "ще ніколи не була такою реальною".

Читайте також: В ОБСЄ впевнені у необхідності посилити підтримку України

За словами заступника прем’єр-міністра Мальти, ця війна, яку росія веде проти України, також "спричинила екзистенційну кризу для ОБСЄ". Водночас він заявив про важливість збереження ОБСЄ як "унікального майданчика для діалогу".

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-