росія зараз не шукає миру - глави МЗС України і Британії

росія зараз не шукає миру - глави МЗС України і Британії

Укрінформ
росія зараз шукає не миру, а перепочинку для продовження агресії з новими силами.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар із закордонних справ Сполученого Королівства Джеймс Клеверлі заявили на спільному брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні міжнародна підтримка України більша, ніж будь-коли в історії. Українська перемога стане перемогою всього демократичного світу. Останнім часом у ЗМІ мусується тема про те, що партнери нібито підштовхують Україну до передчасних переговорів з росією. Важливо зазначити — і тут ми з Джеймсом повністю погоджуємося — що росія зараз не шукає миру. Вона шукає перепочинку для того, щоб з новими силами продовжити агресію і знищення України та українців”, - сказав Кулеба.

Глави дипломатій поділяють спільну тверду позицію, що росії не вдасться розділити чи підірвати демократичний світ, не вдасться послабити підтримку України. За словами Кулеби, Джеймс Клеверлі ще раз підтвердив, що Британія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, а переговори будуть виключно на українських умовах і тоді, коли це вирішить Україна.

“Безумовно, всім зрозуміло, що володимир путін намагається скористатися зимою, продовжуючи жорстокі напади проти об’єктів енергетичної інфраструктури України для того, щоб погіршити гуманітарну кризу в Україні, але сьогодні я побачив силу і стійкість українського народу й українського уряду. У мене немає сумнівів, що Україна продовжить оборону від цієї неспровокованої агресії”, - зазначив зі свого боку британський міністр.

Читайте також: Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії механізми конфіскації заморожених активів рф

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та державний секретар із закордонних справ Сполученого Королівства Джеймс Клеверлі обговорили невідкладні потреби у ППО і відновленні енергопостачання України.

“Ми продовжуємо інтенсивно працювати над посиленням усіх стратегічних напрямів співпраці зі Сполученим Королівством та консолідувати міжнародну спільноту на підтримку України. Сьогодні ми, безумовно, детально обговорили наслідки російського терору проти нашої держави і державний секретар мав змогу на власні очі побачити їх в українській столиці”, - зазначив Кулеба.

Міністр поінформував, що сторони обговорили невідкладну потребу в створенні повітряного щита над Україною та відновленні енергопостачання після російських обстрілів, а також подальші міжнародні ініціативи на підтримку України і, зокрема, взаємодію з країнами так званого Глобального півдня.

Джейс Клеверлі зі свого боку відзначив, що Велика Британія допомагатимуть Україні в цю зиму, а також допомагатимуть із відбудовою у довгостроковій перспективі.

Державний секретар оголосив і про те, що Британія виділяє 5 млн фунтів на допомогу української ініціативи, яка передбачає відправлення кораблів із зерном до Ефіопії, Судану та інших країн, де відчувається значні проблеми з продовольчими продуктами: “Це якраз свідчить про те, що Україна незважаючи на цю складну ситуацію намагається домогтися подолання нестачі продовольства в таких країнах”.

Читайте також: Зеленський повідомив Клеверлі про першочергові оборонні потреби України

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар у закордонних справах Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до Києва, щоб зустрітися з керівництвом України. Він також анонсував новий пакет підтримки, який включатиме 3 млн фунтів стерлінгів (3,6 млн доларів США) на допомогу у відновленні інфраструктури, зокрема шкіл та притулків, які були зруйновані від початку війни. Ці кошти також будуть спрямовані на підтримку жертв сексуального насильства під час російської агресії.

Крім того, Британія передасть 24 карети швидкої допомоги та 11 машин екстреної допомоги, у тому числі шість броньованих автомобілів.

У суботу Київ відвідував Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-