Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії механізми конфіскації заморожених активів рф

Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії механізми конфіскації заморожених активів рф

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі механізми конфіскації заморожених російських активів та їх спрямування на відновлення нашої країни.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Ворог має понести покарання та компенсувати завдані збитки. Обговорили з паном Клеверлі механізми конфіскації заморожених російських активів та їх спрямування на відновлення України. А також впровадження інструменту страхування військових ризиків, у чому, за словами представників Великої Британії, зацікавлені інвестори та страхові компанії”, - зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що Велика Британія є важливим союзником України.

Глава уряду також назвав "надзвичайно вагомим і своєчасним" виділення британським урядом перших 5 млн фунтів для підтримки цивільного енергетичного сектору України.

Водночас він закликав британських партнерів визнати росію спонсором тероризму та сприяти створенню спеціального трибуналу для засудження керівництва рф.

Читайте також: Глава МЗС Британії провів зустрічі в Києві та анонсував новий пакет підтримки

"Відповідь на терористичні російські обстріли має бути рішучою. Ще більше санкцій та ще більша ізоляція агресора”, - наголосив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до Києва. Він уже зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Телеграм Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-