Зеленський повідомив Клеверлі про першочергові оборонні потреби України

Зеленський повідомив Клеверлі про першочергові оборонні потреби України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський передав державному секретарю у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джеймсу Клеверлі інформацію про актуальні першочергові оборонні потреби України.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

"Ваш візит відбувається на тлі масштабного російського ракетного обстрілу, який залишив усю Україну без світла та води. Але це не зупинило вас. Дякую", – зазначив Президент.

Він високо оцінив непохитну підтримку України та українського народу з боку Великої Британії та подякував британському уряду за оборонну допомогу, яка цього року сягнула 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

Під час зустрічі державному секретарю була передана інформація про актуальні першочергові оборонні потреби України.

"Ми знаємо, що ви наші друзі й партнери, і ви поруч із нами в цей визначальний час. Українці ніколи цього не забудуть", – підкреслив Зеленський.

Президент поінформував державного секретаря у закордонних справах Великої Британії про наслідки російських терористичних ударів по об’єктах критичної цивільної інфраструктури та наголосив на важливості виділення британською стороною допомоги на відбудову ключових енергетичних об’єктів, що зазнали руйнувань унаслідок обстрілів.

Глава держави звернув увагу Клеверлі на ініціативу Grain from Ukraine щодо надання продовольчої допомоги країнам, які потерпають від голоду найбільше. Зеленський наголосив, що Україна готова й надалі робити вагомий внесок у гарантування глобальної продовольчої безпеки.

Президент також подякував за підтримку з боку офіційного Лондона резолюції Генасамблеї ООН щодо механізму компенсації збитків, завданих Україні агресією рф. Було також висловлено сподівання на підтримку британською стороною ініціативи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу за злочин агресії проти України.

Водночас Зеленський наголосив на важливості ухвалення Великою Британією рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

"Це важливо зробити саме зараз, коли українці вшановують 90-ті роковини Голодомору", – підкреслив він.

Читайте також: Шмигаль обговорив із главою МЗС Британії механізми конфіскації заморожених активів рф

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар у закордонних справах Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до Києва. Він анонсував новий пакет підтримки, який включатиме 3 млн фунтів стерлінгів (3,6 млн доларів США) на допомогу у відновленні інфраструктури, зокрема шкіл та притулків, які були зруйновані. Ці кошти також будуть спрямовані на підтримку жертв сексуального насильства під час російської агресії.

Крім того, Британія передасть 24 карети швидкої допомоги та 11 машин екстреної допомоги, у тому числі шість броньованих автомобілів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-