Китай в ООН закликав Україну і рф якомога скоріше почати переговори

Китай в ООН закликав Україну і рф якомога скоріше почати переговори

Укрінформ
Після чергового масованого ракетного удару рф по мирних містах України Китай закликав сторони якомога скоріше розпочати мирні переговори, щоб «не допустити ескалації» війни та запобігти ядерній кризі.

З відповідною заявою виступив на засіданні Радбезу ООН заступник постійного представника КНР при цій організації Генг Шуанг, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Діалог і переговори – це єдиний шлях для просування вперед. Сторони повинні розпочати пряму взаємодію, повернутися до дипломатичних переговорів якомога скоріше», - сказав представник китайської делегації.

Він наголосив, що міжнародна спільнота повинна сприяти цьому, аби не допустити ескалації та запобігти ядерній кризі.

«Ми вкотре закликаємо сторони проявляти стриманість, аби їхні дії не посилювали конфронтацію, а також щоб не допустити виходу цієї конфронтації з-під контролю», - вказав представник КНР.

Читайте також: Міністри оборони США і Китаю обговорили війну рф проти України

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Київ неодноразово заявляв, що в нинішніх умовах переговори з кремлем дорівнюють капітуляції. Тим часом росія стрімко втрачає позиції на полі бою та намагається «заморозити» ситуацію, розпочавши так званий «мирний діалог». Однак при цьому москва не демонструє жодного бажання встановити мир в Україні, ба навпаки - чинить воєнні злочини, свідомо руйнуючи критичну цивільну інфраструктуру з метою примушення української сторони до переговорів та компромісів.

Водночас західні союзники України, країни цивілізованого світу, погоджуються з визначенням: якщо росія припинить стріляти, то завершиться війна, якщо Україна припинить оборонятися, то зникне Україна. Тож вони сповнені рішучості посилювати позиції ЗСУ на полі бою, аби таким чином посилити позиції України за столом переговорів, коли для них настане час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-