Міністри оборони США і Китаю обговорили війну рф проти України

Міністри оборони США і Китаю обговорили війну рф проти України

Укрінформ
Міністри оборони США і Китаю Ллойд Остін та Вей Фенхе під час зустрічі у Камбоджі обговорили розв’язану росією війну в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону, передає Укрінформ.

Як зазначається, Ллойд і Вей Фенхе зустрілись у вівторок на полях наради міністрів оборони Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в Камбоджі. Сторони обговорили відносини між США і КНР в оборонній сфері, а також питання регіональної та глобальної безпеки.

Також темою розмови було повномасштабне вторгнення рф в Україну.

«Держсекретар Остін обговорив неспровоковану війну росії проти України і підкреслив, що Сполучені Штати і КНР виступають проти застосування ядерної зброї або загроз її застосування», - заявив речник Пентагону Пет Райдер.

Крім того, Остін висловив стурбованість нещодавніми провокаціями з боку КНДР і закликав Китай повністю виконувати резолюції Ради Безпеки ООН щодо незаконних програм зброї КНДР.

Читайте також: Китай закликає до «спокою та стриманості» у зв’язку з падінням ракет у Польщі

Глава Пентагону наголосив, що Вашингтон залишається відданим політиці "єдиного Китаю". Водночас він застеріг Пекін від односторонніх змін статус-кво Тайваню та закликав утриматися від подальших дестабілізуючих дій щодо острова.

Своєю чергою Вей Фенхе підкреслив, що тайванське питання - у центрі основних інтересів Китаю і є «червоною лінією» в китайсько-американських відносинах, яку не можна перетинати.

Як повідомляв Укрінформ, домовленість про поновлення роботи формату діалогів високого рівня між Сполученими Штатами і Китаєм була досягнута під час зустрічі лідерів цих держав Джо Байдена і Сі Цзіньпіна на Балі напередодні саміту G20, що проходив 15-16 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-