Китай закликає до «спокою та стриманості» у зв’язку з падінням ракет у Польщі

Китай закликає до «спокою та стриманості» у зв’язку з падінням ракет у Польщі

Укрінформ
Коментуючи інцидент із падінням ракети російського виробництва в Польщі, у МЗС Китаю закликали усі сторони «зберігати спокій».

Про це сказала речниця міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін на брифінгу для ЗМІ в середу, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

За її словами, усі сторони повинні «зберігати спокій і виявляти стриманість за нинішніх обставин».

Читайте також: Кулеба – Блінкену: Відповідь на вибухи в Польщі має бути жорсткою і принциповою

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Західні ЗМІ із посиланням на джерела у розвідувальних органах повідомили, що інцидент міг статися внаслідок того, що дві російські ракети перетнули простір Польщі поблизу кордону з Україною.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер звернувся до польських ЗМІ з проханням не поширювати неперевірену інформацію та дочекатися офіційних повідомлень.

Читайте також: Лідери G7 та НАТО запропонували Польщі допомогу у розслідуванні вибухів на кордоні

Згодом речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна заявив, що на територію Грубешівського повіту Люблінського воєводства впала ракета російського виробництва. З цього приводу до МЗС Польщі викликано посла росії Сергія Андреєва.

15 листопада росія здійснила масовану ракетну атаку проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-