Спроби переконати Україну вести переговори з рф рівнозначні проханню капітулювати – Подоляк

Спроби переконати Україну вести переговори з рф рівнозначні проханню капітулювати – Подоляк

Укрінформ
Радник Президента України Михайло Подоляк вважає, що переговори з москвою наразі дорівнюють капітуляції, та дивується закликам деяких західних діячів розпочати розмови з кремлем.

Радника глави Української держави, який дав інтерв’ю агентству AFP, цитує France 24, передає Укрінформ.

«Коли у вас є ініціатива на полі бою, трохи дивно отримувати пропозиції на кшталт: «військовим шляхом усе одно не зробиш, треба домовлятися», — сказав радник Президента.

За його словами, це означатиме, що країна, «яка повертає свої території, повинна капітулювати перед країною, яка програє».

Подоляк нагадав, що москва не робила «жодних прямих пропозицій» Києву щодо мирних переговорів, вважаючи за краще передавати їх через посередників і навіть висуваючи умови припинення вогню. Київ сприймає такі розмови як простий маневр кремля, щоб отримати перепочинок на полі бою і підготуватися до нового наступу.

«росія не хоче переговорів. росія веде комунікаційну кампанію під назвою «переговори»… Вона просто зупиниться на деякий період часу, а тим часом буде тренувати мобілізованих і знаходити додаткове озброєння, зміцнювати свої позиції», - зауважив радник, додавши, що Україна не може дозволити собі «жодної паузи» у своєму контрнаступі, незважаючи на прихід зимових холодів і снігу, які ускладнюють ситуацію.

Попри важкі військові поразки рф за останні тижні путін, на переконання Подоляка, все ще вважає, що він може знищити Україну, «це його одержимість», отже, переговори з ним «не мають жодного сенсу».

Подоляк зазначив, що партнери України все ще вважають, що можна повернутися до довоєнної епохи, коли росія була надійним партнером». Це посилка. Натомість Київ закликає західних партнерів надати більше зброї для того, щоби наблизити кінець війни.

«Нам ще потрібно 150-200 танків, близько 300 одиниць бронетехніки», сотня артилерійських систем, 50-70 реактивних систем залпового вогню, включно з грізними американськими HIMARS, яких Україна вже має кілька одиниць, а також 10-15 протиракетних систем, щоб закрити небо», – перерахував Подоляк необхідне. Він також згадав американські ракети ATACMS, які мають радіуес дії 300 кілометрів. Дальність озброєння, яке зараз є в розпорядженні України, ледве перевищує 80 кілометрів, але ЗСУ потребують більш далекобійне, що дозволило би Україні знищити великі російські військові склади, розташовані глибоко в окупованих районах. При цьому, запевнив Подоляк, Україна не має намірів атакувати військові цілі всередині самої росії.

«Війна закінчиться тоді, коли ми відновимо контроль над нашими кордонами, і коли росія буде боятися України», - підсумував радник глави держави.

Читайте також: Україні немає про що вести переговори з рф - Джонсон

Як повідомляли нещодавно американські ЗМІ, деякі високопосадовці почали заохочувати Україну розглянути можливість переговорів з рф, які Президент Зеленський наразі відкидає до виведення російських військ з усієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-