Кулеба закликав спрямувати дев'ятий пакет санкцій ЄС проти ракетної індустрії рф

Кулеба закликав спрямувати дев'ятий пакет санкцій ЄС проти ракетної індустрії рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЄС прискорити роботу над дев’ятим пакетом санкцій проти росії, в якому передбачити суворі обмеження для ракетної індустрії рф.

Про це глава української дипломатії сказав на онлайн-брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давно вже перезріло питання про ухвалення дев’ятого санкційного пакета ЄС, але пакета все ще немає. Ба більше, ми чуємо лише про намагання розпочати серйозну роботу над його підготовкою. Така ситуація є абсолютно неприпустимою. Я закликаю всіх своїх колег у Європейському Союзі і в Єврокомісії і серед держав-членів ЄС відкинути будь-які сумніви або, як модно казати, втому, і розпочати та швидко завершити новий дев’ятий санкційний пакет і зробити його максимально потужним», - сказав Кулеба.

Він додав, що санкції дійсно працюють і послаблюють російську воєнну машину.

Читайте також: США погрожують новими санкціями Ірану через передачу озброєнь росії

«Вони мають посилюватися, допоки триває російська агресія. Сектори, які мають особливе значення для російської економіки, а саме енергетика, фінанси, торгівля, технології, повинні бути предметом санкцій для досягнення необхідних результатів. Особливу увагу треба приділяти санкціям, які гальмують і зупиняють ракетну індустрію рф. Тобто здатність росії виготовляти нові ракети потрібно просто знищити, щоб вони не мали додаткового ресурсу для знищення українських міст, української енергетичної системи і українських громадян», - наголосив очільник МЗС.

Кулеба зазначив, що Україна також наполягає на необхідності повного енергетичного ембарго, продовженні нафтового ембарго на північну гілку газопроводу «Дружба», забороні імпорту скрапленого газу з росії. Окрім того, Україна закликає запровадити санкції проти «Росатому» і призупинити права росії в МАГАТЕ.

Міністр також закликав повністю заборонити російську пропаганду в країнах ЄС, розширити індивідуальні санкції і внести до санкційного списку всіх причетних до протиправних дій на ЗАЕС.

Читайте також: Україна підготувала санкції проти 3000 представників російського ВПК

Кулеба поінформував, що українська сторона передала партнерам детальні пропозиції нових обмежень для росії і закриття будь-яких лазівок обходу санкцій.

Як повідомлялося, Європейський Союз у жовні ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через спробу незаконної анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-