Україна підготувала санкції проти 3000 представників російського ВПК

Україна підготувала санкції проти 3000 представників російського ВПК

Укрінформ
Україна підготувала великий пакет санкцій, до якого ввійшли особи з військового керівництва рф, підприємства та установи військово-промислового комплексу, які причетні до вбивств українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Військово-промисловий комплекс в надто закритій росії – дуже непростий кейс для вивчення. Зроблена велика робота, і я вдячна всім причетним... Завдяки їх праці сьогодні ми маємо пакет з понад 3 тисяч фізичних та юридичних осіб ВПК держави-терориста та постачальників російської армії, а також військового керівництва держави-терориста. А фактично – понад 3 тис. осіб, безпосередньо причетних до вбивств українців. І робота не припиняється – триває підготовка ще одного пакету щодо російського ВПК», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що Україна продовжує роботу над посиленням санкційного тиску на державу-терориста. Черговий великий пакет санкцій, до якого ввійшли особи з військового керівництва рф, підприємства та установи військово-промислового комплексу та пов’язані з постачанням російському ВПК компанії та фізичні особи, рекомендовано на розгляд РНБО.

Читайте також: НАЗК пропонує застосувати санкції ще до 529 росіян - за причетність до псевдореферендумів

Санкції набудуть чинності після розгляду та ухвалення Радою національної безпеки та оборони і введення в дію рішення РНБО Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Президент України Володимир Зеленський підписав укази про запровадження санкцій проти 2507 фізичних та 1374 юридичних осіб – громадян росії, білорусі та України. Так, очільник держави ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій проти 256 фізичних осіб – олігархів зі списку Forbes та їх оточення. Зокрема, у списку фігурують Володимир Лісін, леонід міхельсон, аркадій та борис ротенберги, михайло прохоров, сулейман керімов, олена батуріна, юрій ковальчук і т.д. Іншим указом Володимир Зеленський запровадив санкції проти 2251 фізособи та 1374 юросіб. Зокрема, у списку діти та родичі володимира путіна та сергія лаврова, відомий як «гаманець путіна» бізнесмен сергій ролдугін засновник чвк «вагнер» євген пригожин та його син і т.д.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-