Президент ввів у дію рішення РНБО про санкції - у списку понад 2500 осіб

Президент ввів у дію рішення РНБО про санкції - у списку понад 2500 осіб

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Відповідні укази оприлюднені на сайті глави держави, передає Укрінформ.

Так, указом № 727/2022 вводяться в дію рішення РНБО від 19 жовтня "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Згідно з відповідним рішенням, застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком, оприлюдненим на сайті глави держави.

Так, санкції вводяться щодо 256 осіб. Серед них, зокрема - Роман Абрамович, Леонід Лебедєв та інші.

Водночас указом № 726/2022 вводиться в дію рішення РНБО від 19 жовтня про «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яким застосовуються санкції до фізичних та юридичних осіб.

Згідно з оприлюдненим додатком вводяться санкції щодо 2251 особи. Серед них - генеральний директор телекомпанії “Перший канал” Костянтин Ернст, Тіна Канделакі, Ігор Путін, Аліна Кабаєва та інші.

Читайте також: НАЗК пропонує застосувати санкції ще до 529 росіян - за причетність до псевдореферендумів

Окрім того, цим же указом вводяться санкції щодо 1374 юридичних осіб, серед яких російський “Альфа-Банк”, Товариство з обмеженою відповідальністю "Сбєрбанк факторинг" тощо.

Укази набирають чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, раніше Рада національної безпеки і оборони України на засіданні 30 вересня ухвалила рішення про застосування санкцій проти значущих фізичних та юридичних осіб росії, які не виступили на захист людяності та міжнародного права, або які певним чином залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-