США в ООН: Трагедія в Польщі не сталася б, якби росія не вторглася в Україну

США в ООН: Трагедія в Польщі не сталася б, якби росія не вторглася в Україну

Укрінформ
Розслідування вибуху ракети в Польщі продовжує встановлювати факти, однак зараз ясно те, що цього не сталося б, якби російська федерація не розв’язала неоголошену війну проти України.

З такою заявою виступила в середу під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при ООН Лінда Томас Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Поки нам невідомі всі факти. Однак ми знаємо одне: ця трагедія ніколи не відбулася б, якби не було нікому непотрібного вторгнення росії в Україну, а також недавніх ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України», - зауважила представниця Сполучених Штатів.

Читайте також: Українські фахівці мають долучитись до розслідування вибуху ракети в Польщі - Президент

Вона зазначила, що США запропонували повну підтримку й допомогу в розслідуванні Польщі для визначення того, що саме сталося.

Томас Грінфілд також підкреслила, що Статут ООН чітко визначає: Україна має повне право обороняти власну територію від подібних атак, а також захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.

Читайте також: Відповідальність за вибух ракети у Польщі несе росія - Білий дім

Крім того, глава місії США визнала, що, по суті, остання ракетна атака рф по Україні стала одним із наймасштабніших ударів з початку війни. Вона нагадала, що зараз мільйони українців перебувають без обігріву й електроживлення.

«Це навмисна тактика путіна. Очевидно, він вирішив, що якщо не може захопити силою Україну, він спробує заморозити цю країну, щоби добитися її підкорення», - наголосила глава місії США при ООН.

Читайте також: Польща поки виключає необхідність застосування 4 статті договору про НАТО - Моравецький

Вона також заявила повну солідарність США з українським народом.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Рада Безпеки ООН проводить зустріч на тлі останньої масованої ракетної атаки по українських мирних містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-