Відповідальність за вибух ракети у Польщі несе росія - Білий дім

Відповідальність за вибух ракети у Польщі несе росія - Білий дім

Заява
Укрінформ
Саме росія несе відповідальність за вибух на території Польщі ракети, що забрав життя двох людей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила речниця Ради національної безпеки США Адрієн Ватсон.

Вона зазначила, що польська сторона ще проводить розслідування інциденту, покликане встановити усі його деталі. “Яким би не були його офіційні висновки, очевидно, що сторона, відповідальна за цей трагічний інцидент, - це росія, яка завдала масований ракетний удар по Україні, спрямований саме проти цивільної інфраструктури. Україна мала і має повне право захищати себе”, - сказала Ватсон.

Читайте також: У Польщі впала українська ракета, але відповідальна за це росія – Столтенберг

За її словами, наразі все вказує на те, що вибух дійсно спричинила ракета української системи ППО, яка ненавмисно впала у Польщі. “Ми продовжимо аналізувати та прозоро ділитися усією новою доступною інформацією. Ми також підтримуватимемо тісний контакт із українцями стосовно будь-яких наявних у них даних, спроможних доповнити картину”, - зазначила речниця.

Вона наголосила, що США “повністю впевнені у польському урядовому розслідуванні”. “Ми не випереджатимемо їхню роботу та підтримуватимемо тісний контакт із нашими польськими колегами, поки збираємо інформацію”, - зауважила Ватсон.

Читайте також: Україна просить невідкладно надати доступ її представникам до місця вибуху в Польщі – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався біля зерносушарки близько 15:40 за місцевим часом.

Читайте також: Україна наполягає на своїй присутності під час засідання Ради НАТО щодо Польщі - Зеленський

Президент Польщі Анджей Дуда в середу повідомив, що абсолютно нічого не вказує на те, що інцидент із ракетами в Пшеводуві був навмисним нападом росії. Він додав, що найвірогідніше, це була ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

У зв’язку з цим Польща скликала засідання Ради НАТО.

Фото: twitter/Jarosław Wolski

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-