Українські фахівці мають долучитись до розслідування вибуху ракети в Польщі - Президент

Українські фахівці мають долучитись до розслідування вибуху ракети в Польщі - Президент

Укрінформ
Українська сторона наполягає, щоб наші фахівці долучилися до розслідування інциденту – падіння та вибуху ракети в Польщі.

Про це зазначив у своєму відеозверненні у середу Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента

Він нагадав, що наразі проходить засідання Радбезу ООН, на якому одне з питань присвячене хвилі російського ракетного терору в Україні.

“Звичайно, одне з головних питань Радбезу – ситуація в Польщі: з’ясування всіх обставин того, як російська агресія перетнула польський кордон. Українська позиція дуже прозора: ми прагнемо встановити всі деталі, кожен факт. Саме тому ми потребуємо, щоб наші фахівці долучилися до роботи міжнародного слідства та щоб ми отримали доступ до всіх наявних у партнерів даних і до місця вибуху”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Польща поки виключає необхідність застосування 4 статті договору про НАТО - Моравецький

Він додав, що уся наша інформація є у відкритому доступі.

“Ми надаємо її партнерам ще починаючи з ночі – із тих перших годин, коли світ почав з’ясовувати, що сталося.

Ще вночі говорив із Президентом Дудою, висловив йому свої співчуття. Російська агресія забрала життя двох громадян Польщі. І я хочу, щоб ми зараз разом хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, чиї життя забрала ця російська війна”, - зазначив Президент.

Читайте також: Відповідальність за вибух ракети у Польщі несе росія - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, у польському селі Пшеводув Грубешівського повіту Люблінського воєводства, неподалік від українського кордону, внаслідок вибуху ракети у вівторок загинули двоє людей. Інцидент стався близько 15:40 за місцевим часом. У зв’язку з цим Польща скликала засідання Ради НАТО.

Президент Польщі Анджей Дуда в середу заявив, що абсолютно нічого не вказує на те, що інцидент в Пшеводуві був навмисним нападом росії. Він додав, що найімовірніше, це була ракета української ППО, і це був нещасний випадок.

Президент Зеленський вважає, що представників України мають запросити на засідання Ради НАТО, де обговорюватимуть вибух ракети у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-