Президент: Україна в ООН погоджує резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для рф

Президент: Україна в ООН погоджує резолюцію щодо створення спеціального трибуналу для рф

Укрінформ
Українські дипломати на майданчику Організації Об‘єднаних Націй продовжують погоджувати з партнерами резолюцію про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів у відеозверненні наприкінці 264-го дня повномасштабної війни, передає Укрінформ.

"На майданчику ООН наші дипломати дуже довго працювали з партнерами, щоб погодити та ухвалити дві дуже важливі резолюції", – поінформував Зеленський.

Читайте також: Мир може бути відновлений лише на умовах України – МЗС Литви

Він зазначив, що перша із цих резолюцій уже підтримана. Вона стосується створення міжнародного компенсаційного механізму, який дасть змогу відшкодувати всі збитки, завдані війною рф проти України за рахунок російських же активів. "Репарації, які росії доведеться заплатити за скоєне, – це тепер частина міжнародно-правової реальності", – підкреслив Зеленський.

"Другу резолюцію – для створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії росії проти України – ще погоджуємо з нашими партнерами", – додав він.

Читайте також: Від початку вторгнення росія скоїла в Україні 46,4 тисячі воєнних злочинів

Президент запевнив: все буде зроблено для того, щоб обидві резолюції запрацювали.

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН 14 листопада ухвалила резолюцію щодо створення механізму компенсації Україні збитків, спричинених російсько-українською війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-