ЄС має посилити допомогу Україні напередодні зими - Бербок

ЄС має посилити допомогу Україні напередодні зими - Бербок

Укрінформ
Європа має посилити підтримку України, яка у важких боях звільняє свої території від російських агресорів.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, яка взяла участь у зустрічі голів зовнішньополітичних відомств ЄС у Брюсселі, передає Укрінформ.

«Ми бачимо, з якою жорстокістю російський режим продовжує свої дії в Україні, є свідоцтва нових воєнних злочинів на окупованих територіях. Це означає, що ми повинні продовжувати наступними місяцями підтримувати людей Україні в їх боротьбі за звільнення. І що ми маємо не просто запустити зимову допомогу, яка є неймовірно важливою, а і збільшити її», - сказала очільниця німецького МЗС.

Читайте також: G7 і світ допоможуть Україні пережити зиму – Бербок

За словами міністра, те, що насправді означає «свобода», світ бачить цими днями на кадрах зі звільненого Херсона. Вона зазначила, що слово «звільнення» набуває нового значення, коли люді дійсно мають на увазі «отримання свободи». Чітко видно, яке полегшення відчувають люди в Херсоні, які після 9 місяців окупації можуть нарешті вільно дихати.

«Ці картини є надзвичайно важливими, щоби ми могли візуалізувати, що насправді означає Свобода. Саме тик виглядає звільнення», - заявила Бербок.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні в галузі енергетики

Вона зауважила, що для людей на Заході важливо це зрозуміти, адже наразі точаться дискусії щодо доцільності звільнення всіх територій, які захопила росія. Люди, які останніми місяцями жили в Херсоні та багатьох інших місцях, а вірніше виживали, шукаючи можливості прогодувати себе, отримати ненадовго доступ до електрики та світла - це не було нормальне, справжнє життя: вони мали ховати свої прапори, своїх дітей, вони ледве могли говорити вголос про те, що думають, - зазначила дипломат.

Вона додала, що загарбницька війна росії проти України зробила заложниками також народ білорусі. Частина білорусів продовжують свою боротьбу за свободу та демократію у важких умовах. ЄС стоїть на боці цих людей, додала Бербок.

Читайте також: Світ чітко заявив про неприпустимість використання зброї масового ураження – Бербок

Міністр також прокоментувала запровадження нових санкцій проти іранського режиму: ті, хто несе відповідальність за притиснення, залякування та вбивства власного населення мають знати, що вони будуть врешті решт покарані.

Читайте також: Іран погрожує Німеччині «твердою відповіддю» за її підтримку протестів

Нагадаємо: одним з важливих рішень, які Рада ЄС ухвалила в понеділок на своєму засіданні, стала резолюція щодо посилення санкцій проти Ірану у зв’язку із порушеннями прав людини в цій країні.

Фото: Photothek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-