Євросоюз посилив санкції проти Ірану

Євросоюз посилив санкції проти Ірану

Резолюція
Укрінформ
Рада ЄС ухвалила сьогодні резолюцію щодо посилення санкцій проти Ірану у зв’язку із порушеннями прав людини та включила до санкційного переліку додатково 29 офіційних осіб цієї країни, що були причетними до жорстокого придушення демонстрацій на захист прав іранських жінок.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні додала 29 осіб та три установи до переліку суб’єктів, на яких поширюються обмежувальні заходи у контексті існуючих санкцій проти Ірану за порушення прав людини. Це зроблено з огляду на роль (цих осіб) до Смерті Маші Аміні та насильства по відношенню до нещодавніх демонстрацій в Ірані», - йдеться у повідомленні.

До переліку увійшли представники правоохоронних органів, що були причетними до свавільного арешту Маші Аміні, керівники місцевих правоохоронних органів, Корпусу вартових ісламської революції та представники військового керівництва, що керували жорстоким подавленням мирних протестів в Ірані.

Читайте також: Протести в Ірані: правозахисники заявили про загибель уже 326 людей

На додаток, санкції поширюються проти керівників державного телебачення Ірану, які поширювали «зізнання» учасників протестів, а також керівника так званої кіберполіції Ірану, який був причетним до свавільних арештів людей за критику іранського режиму в онлайн ресурсах.

Згадані заходи передбачають заморожування фінансових активів та заборону на подорожі до ЄС. Громадянам та організаціям ЄС заборонено надавати особам та установам, що включені до санкційного переліку, будь-які фінансові ресурси. Режим санкцій також забороняє експорт до Ірану будь-якого обладнання, що може бути використано для внутрішніх репресій або контролю над телекомунікаційним простором.

Наразі перелік осіб та установ Ірану, на яких поширюються санкції ЄС у зв’язку із порушенням прав людини, включають 126 осіб та 11 установ.

Читайте також: ЄС попередив Іран про нові санкції, якщо він продовжить постачати дрони росії

Як вже повідомлялося, смерть правозахисниці Маші Аміні внаслідок дій представників «поліції моралі» Ірану призвела до масових протестів на захист прав жінок в Ірані, що були жорстоко подавлені правоохоронними органами країни.

Крім того, ЄС застосовує проти Ірану санкції за постачання росії дронів-камікадзе, які кремль використовує для навмисного руйнування об’єктів критичної інфраструктури України та для атак та мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-