Постійні представники країн ЄС погодили санкції проти Ірану за постачання дронів для росії

Постійні представники країн ЄС погодили санкції проти Ірану за постачання дронів для росії

Укрінформ
Постійні представники країн ЄС сьогодні зранку погодили додаткові санкції проти Ірану за постачання бойових дронів-камікадзе для росії, яка використовує цю зброю для варварських атак на мирні українські міста та об’єкти цивільної інфраструктури.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сторінці Чеського головування ЄС у Tвіттері.

«COREPERII (Рада постійних представників ЄС - ред.) ухвалила санкції проти Ірану у рекордні терміни. Усього після 3-х днів переговорів посли погодили заходи проти установ, що постачають (росії – ред.) іранські дрони, які завдають удари в Україні. Письмова процедура завершена, санкції набудуть чинності сьогодні по обіді після оприлюднення в Офіційному журналі ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Чеське головування ЄС, країни Євросоюзу погодилися заморозити активи для 3 осіб та однієї установи, які є відповідальними за постачання іранських дронів. При цьому ЄС готується поширити ці санкції ще на 4 іранські установи, які вже були включені у попередні санкційні переліки ЄС.

Читайте також: Канада втретє за місяць розширила санкції проти Ірану

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав запровадження Європейським Союзом санкцій проти Ірану за співучасть у вбивстві українців та знищенні критичної інфраструктури України.

«Я вітаю швидкі дії ЄС після мого заклику в понеділок запровадити санкції проти Ірану за те, що він допомагає росії вбивати українців і шкодити нашій енергетичній інфраструктурі. За три дні ЄС погодив ряд обмежень, які набудуть чинності вже сьогодні», - написав Кулеба у Твіттері.

Як вже повідомлялося, росія активно використовує бойові дрони іранського виробництва для атак по мирних містах України та для руйнації критично важливої інфраструктури напередодні зимового періоду.

Як очікується, ситуація, що склалася внаслідок таких дій, стане однією з тем для обговорення під час зустрічі ЄС на вищому рівні, яка починається сьогодні у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-