Канада втретє за місяць розширила санкції проти Ірану

Канада втретє за місяць розширила санкції проти Ірану

Укрінформ
Канада запровадила санкції проти іранських посадовців та установ, причетних до порушень прав людини, пропаганди та дестабілізації регіональної безпеки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

“До нового санкційного переліку належать шість фізичних та чотири юридичні особи... Вони брали участь або сприяли грубим порушенням прав людини, в тому числі стосовно іранських жінок, а також поширювали пропаганду для виправдання утисків та переслідувань режимом Ірану власних громадян”, - ідеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що своїми діями іранський режим продемонстрував відверту зневагу до життя та прав людини. “Канада рішуче налаштована й надалі накладати санкції на фізичних та юридичних осіб, відповідальних за грубі та систематичні порушення права людини в Ірані”, - запевнили у МЗС.

Читайте також: США пригрозили Ірану санкціями за дрони-камікадзе: порушує резолюцію Радбезу ООН

Усе майно та кошти підсанкційних осіб та території Канади заморожуються, а їм самим забороняється в’їзд до країни

Нагадаємо, Канада вже втретє за цей місяць розширює санкції проти Ірану. На початку жовтня до санкційного переліку було внесено 25 фізичних та дев'ятьох юридичних осіб, а минулого тижня - ще 17 юридичних та трьох фізичних.

Читайте також: Єврорада завтра може розглянути санкції проти Ірану за поставки росії дронів-камікадзе

Загалом канадські санкції діють проти понад 260 юридичних та фізичних осіб з Ірану. Канада ще у 2012-му році визнала його державою - спонсором тероризму та розірвала дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-