Єврорада завтра може розглянути санкції проти Ірану за поставки росії дронів-камікадзе

Єврорада завтра може розглянути санкції проти Ірану за поставки росії дронів-камікадзе

Укрінформ
Країни-члени ЄС можуть ще до початку Європейської ради завершити погодження нового пакета санкцій проти Ірану за поставки для росії дронів-камікадзе, які та використовує для атак на Україну, і він стане предметом обговорення на рівні лідерів Євросоюзу.

Про це напередодні Європейського саміту заявив офіційний представник ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що таке обговорення (на рівні лідерів – ред.) відбудеться. Наразі ми в процесі представлення санкцій проти Ірану. В ідеалі, ця робота буде завершена ще до початку Європейської ради. Тож це питання буде відображене в ході дискусії», - зазначив співрозмовник.

При цьому представник ЄС зауважив, що підготовка нового пакета санкцій проти Ірану прискорилася після отримання переконливих доказів причетності Ірану до виробництва та постачання цієї зброї росії.

Читайте також: Рада засудила підтримку Іраном російської збройної агресії проти України

«Причиною (прискорення розробки санкцій – ред.) стала дедалі більша кількість свідчень. Я не можу розкривати конфіденційну інформацію щодо цього, але саме на цій основі ми переходимо до дій і вживаємо цих заходів», - додав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, раніше речниця Єврокомісії підтвердила, що ЄС отримав переконливі докази щодо причетності Ірану до поставок бойових дронів для росії й опрацьовує «швидку та тверду» відповідь на дії іранської сторони.

Наразі росія продовжує завдавати ударів по містам та цивільній інфраструктурі України з використанням дронів-камікадзе іранського виробництва.

Читайте також: На закритому засіданні Радбезу ООН планують обговорити постачання Іраном зброї до росії - CNN

У понеділок Рада міністрів ЄС із закордонних справ офіційно запровадила проти Ірану додаткові санкції за порушення прав людини та включила до санкційного списку додатково 11 осіб та 4 установи за причетність до смерті іранської правозахисниці Маші Аміні та жорстокого придушення акцій протесту, які відбулися після її загибелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-